Pilates

 

Met ingang van 8 januari 2018 gaan wij starten met Pilates lessen.

Deze worden gehouden op maandagochtend van 11:00 – 12:00 uur. In de kleine zaal. Ingang via het Sportcafé.

Voor nadere info mailt u naar: info@50plusbeweegt.nl of de contact pagina op de website.

Waar: Bewegingscentrum 50Plus, Het Wielsem 2, 5231 BW  ‘s-Hertogenbosch

De kosten zijn per 1-1-2018  € 54,00  per kwartaal per persoon.  Inschrijven voor nieuwe leden van het BewegingsCentrum èènmalig  € 7,50

 

Pilates

Wat is Pilates:

Pilates is een bewegingsmethode, ontwikkeld door Joseph Pilates (geboren Duitsland 1880-1967). Zijn oefeningen starten vanuit het buik-, bekken-, en lage rug gebied, ook wel het “Powerhouse” genoemd. Iedere oefening is een combinatie van kracht, souplesse, lichaamscontrole en bewuste ademhaling. Het is een milde bewegingsvorm waarbij de bewegingen rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd.

Waarom Pilates:

Mobilisatie van de rug, stabiliteit van het bekken en het versterken van de diepe buikspieren vormen de basis. Pilates versoepelt en versterkt het lichaam, verbetert je houding en bevordert je lichaamsbewustwording. Kortom het brengt je lichaam in balans!

Voor wie is Pilates:

Pilates is geschikt voor iedereen, jong oud, man vrouw, die bewust met zijn/haar lichaam om wil gaan.

Wie ben ik:

Mijn naam is Marieke Heijmans en ik heb een dansdocente opleiding aan de Fontys dansacademie in Tilburg afgerond. Daarna heb ik een aantal jaren dansles gegeven aan kinderen. Vervolgens ben ik in de Kinderopvang gaan werken. Een aantal jaren geleden begon het dansen weer te kriebelen en ben ik weer gaan dansen (klassiek/modern). In het voorjaar van 2014 ben ik gestart met de opleiding voor klassiek Pilatestrainer en per maart 2015 gecertificeerd. Op dit moment geef ik  les aan senioren bij de HEVO in Rosmalen en bij SAS- zuid. In de yogastudio: yogabijmaya en bij fysiopraktijk Jeroen Verdonk.