Taiji

Taiji omvat een reeks houdingen die aaneen geregen worden door een vloeiende beweging. Van oorsprong is het een Chinese verdedigingskunst. In de lessen wordt het vooral beoefend als een oefenvorm voor het versterken van de gezondheid en als een meditatie in beweging. Taiji is niet blessuregevoelig en vraagt geen grote fysieke inspanning.

 

De beoefening richt zich op het ontwikkelen van Taiji-krachten. Wanneer de lichaamskrachten toenemen, maken ze het lichaam vrij van belemmeringen. Ze lossen stagnatie op in de circulatie van bloed, lichaamsvochten en energie en voeren ziekteverwekkende factoren uit het lichaam. Tevens neemt de mentale kracht toe waardoor de lichaamskrachten naar believen gestuurd kunnen worden in het lichaam. De Taiji-vormbeoefening wordt dan in toenemende mate een spel van interne- en externe bewegingen; een spel dat gecontroleerd wordt door de geest.

De Taiji-vorm die wordt geleerd heet: Xiao Jia. Bij deze vorm is de voetafstand tussen de voeten betrekkelijk klein. Anders dan bij veel andere Taiji-vormen, vraagt dit van de beoefenaar minder fysieke inspanning.

De Taiji-lessen bestaan doorgaans uit twee onderdelen: voorbereidende oefeningen (Qigong) en Taiji-vormbeoefening.

De docent beoefent sinds 1980 Taiji en Qigong. Vanaf 1987 is hij een leerling van grootmeester Shen Hongxun.

Er is op het Wielsem een groep Taiji en een groep Qigong actief.

 

De kosten zijn per 1-1-2018  € 54,00 per kwartaal per activiteit per persoon. Voor de tijden kunt u de programma aanbod pagina raadplegen.

Inschrijven voor nieuwe leden van het BewegingsCentrum èènmalig  € 7,50

Interesse ? 

Of wil u meer informatie dan kunt u het  CONTACT formulier invullen op onze website www.50plusbeweegt.nl