Qigong

Qigong maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM). Het is de verzamelnaam voor Chinese oefenmethoden die gericht zijn op het versterken van de gezondheid. De basisbeoefening corrigeert de lichaamshouding, verbetert de circulatie van energie, bloed en lichaamsvochten, intensiveert de celademhaling en zuivert het lichaam van ziekteverwekkende factoren. Wanneer het lichaam vrij en krachtig is, is de geest kalm en ontspannen.

 

De beoefening omvat fysieke oefeningen, meditatie en oefeningen met klank. Qigong is niet blessuregevoelig en vraagt geen grote fysieke inspanning.

De Qigong-beoefening versterkt de gezondheid door het toepassen van Taiji-principes. Dit is het combineren van twee aan elkaar tegengestelde principes in elk aspect van de beoefening. Bijvoorbeeld: het ontspannen van spieren wordt gecombineerd met het vergroten van de gewrichtsruimten en mentale ontspanning wordt gekoppeld aan alertheid.

Tijdens de les ondersteunt de docent de beoefenaars via de overdracht van vitale informatie. Dit versnelt het proces van zuivering van het lichaam bij de deelnemers.

De docent beoefent sinds 1980 Taiji en Qigong. Vanaf 1987 is hij een leerling van grootmeester Shen Hongxun.

 

Er is op het Wielsem een groep Tai Chi en een groep Qigong actief.

De kosten zijn per 1-1-2018  € 54,00  per kwartaal per activiteit per persoon. Voor de tijden kunt u de programma aanbod pagina raadplegen.

Inschrijven voor nieuwe leden van het BewegingsCentrum èènmalig  € 7,50

Interesse ? 

Of wil u meer informatie dan kunt u het  CONTACT formulier invullen op onze website www.50plusbeweegt.nl