Line Dance

Line Dance

 

In het nieuwe jaar, of eerder, willen we starten met Line Dance.
Gezellige lessen voor senioren  dames en heren (“dus heren, u bent extra welkom…” )

Bij voldoende deelnemers blijft de dansgroep bestaan als een van de 14 sportieve activiteiten van het Bewegingscentrum 50Plus.. Interesse? We informeren u graag tzt over de preciese planning en kosten.

Mail:  [email protected] of bel 06 23 36 27 45 of [email protected]

Waar: Bewegingscentrum 50Plus, Het Wielsem 2, 5231 BW ‘s-Hertogenbosch

 

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is over gekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel.

In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Ballroom, Latin, Hiphop, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz. Linedance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed.

Ook worden er jaarlijks wereldwijd linedance wedstrijden gehouden met als afsluiting de Wereldkampioenschappen. Tijdens deze wedstrijden is er van de western kleding stijl weinig meer te herkennen behalve de laarzen en bij de mannen ook de hoed. Ook deze danssport heeft een enorme modernisering doorgemaakt betreffende de muziek en kleding.